Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global, wracać?

0ryginalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy strasznie się męczę i nie mogę znaleźć prywatnego serwera dla siebie, wszystkie hardy świecą pustkami, mediumy to samo, easy nie lubię, ale jak już jakiś znajdę to okazuje się jest masakrycznie nudny, próbowałem zaczynać grę na virtualu ale tam żeby coś osiągnąć to trzeba dzień i noc kopać rudy a ja nie lubię takich zabaw ;) Dlatego pytanie czy warto wrócić na globala? Gra tam więcej ludzi niż na prywatnych serwerach? Czy warto zaczynać od zera? Mam sporo czasu na grę, zwłaszcza w tygodniu gdy inni chodzą do szkoły albo do pracy. A może poczekać na balmore s2 która niedługo wychodzi? :)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Ostatnimi czasy strasznie się męczę i nie mogę znaleźć prywatnego serwera dla siebie, wszystkie hardy świecą pustkami, mediumy to samo, easy nie lubię, ale jak już jakiś znajdę to okazuje się jest masakrycznie nudny, próbowałem zaczynać grę na virtualu ale tam żeby coś osiągnąć to trzeba dzień i noc kopać rudy a ja nie lubię takich zabaw ;) Dlatego pytanie czy warto wrócić na globala? Gra tam więcej ludzi niż na prywatnych serwerach? Czy warto zaczynać od zera? Mam sporo czasu na grę, zwłaszcza w tygodniu gdy inni chodzą do szkoły albo do pracy. A może poczekać na balmore s2 która niedługo wychodzi? :)

balmora s2 czasy globalow sie juz skonczyly...

na virtualu moze i nudne to kopanie rud a na hardach expienie ale jak chcesz zarobic szyyybko na virtualu to kop na 4-5 kont z botem na kopanie rud i kop tyle rudy ile trzeba na boski naszyjnik ;) zrob go perfect i sprzedawaj po 2-3kb ;) to sie bardziej oplaca niz kopanie rud uwierz ;)

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

Również polecam dla CIebie serwer Balmora s2 :) ! Ewentualnie Ravia.eu s2 Jak kto woli i komu pasuje, serwery hard które się utrzymują, mają jak i zalety jak i wady- jak wszystko ;p :)

Edit-

Co do globala nie polecam wracać, Chyba że masz kase wi IS'a to jak najbardziej ^^

Opublikowano

Również polecam dla CIebie serwer Balmora s2 :) ! Ewentualnie Ravia.eu s2 Jak kto woli i komu pasuje, serwery hard które się utrzymują, mają jak i zalety jak i wady- jak wszystko ;p :)

Edit-

Co do globala nie polecam wracać, Chyba że masz kase wi IS'a to jak najbardziej ^^

Na ravi s2 chetnie bym pograł, ale ten serwer już praktycznie świeci pustkami, w jinno już nie ma nawet z kim pvp robic ;)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Przede wszystkim na globala potrzebny jest czas, następnie chęci bez tego ani rusz zaczynać od nowa, nie full is tak jak pisał mój przedmówca. Szczerze mówiąc jeżeli długo już nie grałeś na pl'u a na privach to raczej odradzam Ci gry na globalu no chyba, że masz w cholerę zaangażowania bo różnica będzie potężna :P Polecam pocekać na balmore s2 jak już Ci tam się nie spodoba to wtedy spróbuj na dawnym TBD teraz Tortuga i to właśnie ten serwer jest najlepszym rozwiązaniem dla nowych graczy pl'a.

Opublikowano

Jak dla mnie nawet na pl zawsze będzie się opłacało grać, nawet jeżeli jest ktoś tak lenimy i nie potrafi albo nie chce zarobić na małym lvl, to może wydać te 10zł na 100kk a to jakaś fura kasy nie jest.

30kk starczy na jakiegoś lipnego fms(ceny samos),tygre+9 też z 30kk i eq z hp po 1-1,5 k chodzi po kilkanaście kk.Jak wspominałem ważne jest wiedzieć jak zarobić.Może zacząć trudno ale własnie, zbieranie kasy na jakiś item kilka godzin to jest cały fun jak dla mnie,ponieważ preferuje serwery hard jak i własnie globala.

I jeszcze jeżeli kolega nie chce grać na globalu są jeszcze serwery zagraniczne, takie jakie "world of metin" czy "metin Singapore"(sg)

Pozdrawiam

Gothic 1-2,Warcraft 3,Heros 3, i wiele więcej... Nie liczy się grafika, lecz grywalność.

Opublikowano

Jeżeli masz czas i chęć, to jak najbardziej. Jednak licz się z tym, że ludzie znikają i to będzie trwało tak długo, dopóki:

1. Gameforge skończy umowę.

2. Atmosfera będzie lepsza.

3. Exp ociupinkę łatwiejszy, chociażby 3% więcej doświadczenia.

4. Yangi znikną z Item Shopu.

Jak koledzy wyżej pisali: Balmora S2 - może być tam coś dobrego. Są dobre raty, obsada administracyjna w miarę dobra. Pożyjemy, zobaczymy.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Nie ma sensu iść na globala ponieważ event się już skończył a można było się niezle ustawić.

Poczekaj na balmorke

Opublikowano

Zacząłem grać na metin.sg i jest świetnie. Większość polaków z dużym lvlem daje ci itemki za darmo, chcą podexpić cię do 75, nic kasy nie dałem a mam mnóstwo rzeczy z ISu, całkiem sporo graczy. Normalnie jest super ;) 

Opublikowano

Jeżeli masz czas i chęć, to jak najbardziej. Jednak licz się z tym, że ludzie znikają i to będzie trwało tak długo, dopóki:

1. Gameforge skończy umowę.

2. Atmosfera będzie lepsza.

3. Exp ociupinkę łatwiejszy, chociażby 3% więcej doświadczenia.

4. Yangi znikną z Item Shopu.

Jak koledzy wyżej pisali: Balmora S2 - może być tam coś dobrego. Są dobre raty, obsada administracyjna w miarę dobra. Pożyjemy, zobaczymy.

1.Gameforge niedługo kończy umowe,więc nie wiadomo co będzie dalej z metinem,Prawda

2.Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem atmosfera, jak się gra samemu bez gildi to na pewno atmosfery nie ma...Trzeba sobie dobrać zgrany zespół do wspólnej gry.

3.Exp jest dobry,jak masz czym to w 6 godzin mozna wyexpić postać do 70 bez problemu, a taka zmiana "ociupinke" i tak nic by nie zmieniła prawde mówiąc

4.Po co mają znikać jak i tak tego nikt nie kupuje bo to marnowanie pięniędzy,lepiej jak już kupywać to na allegro, i nie sam nigdy nie kupiłem ani z IS ani z Allegro :)

Gothic 1-2,Warcraft 3,Heros 3, i wiele więcej... Nie liczy się grafika, lecz grywalność.

Opublikowano

Z tego co wiem, licencja gameforge na metina kończy się za około rok, 

Nie wiem jak to dokładnie działa ale chyba będą przedłużać umowę :) Taką mam nadzieje, bo jeżeli gameforge "sprzeda" metina to wszystko co każdy osiągnął w metku będzie w ręku jakiejś innej firmy, chociaż.... może to i lepiej :P

Opublikowano

Z tego co wiem, licencja gameforge na metina kończy się za około rok, 

Nie wiem jak to dokładnie działa ale chyba będą przedłużać umowę :) Taką mam nadzieje, bo jeżeli gameforge "sprzeda" metina to wszystko co każdy osiągnął w metku będzie w ręku jakiejś innej firmy, chociaż.... może to i lepiej

Nie wazne jak bedzie, nie bedzie juz tak jak kiedys...

Jezeli ma byc ktos inny to wole aby calkowicie wylaczyli globala.

A tym co wydali na isa niech zwroca chociaz 1/3 tego co wydali na gre.

Opublikowano

Nie wazne jak bedzie, nie bedzie juz tak jak kiedys...

Jezeli ma byc ktos inny to wole aby calkowicie wylaczyli globala.

A tym co wydali na isa niech zwroca chociaz 1/3 tego co wydali na gre.

Czyli jak ty nie grasz to niech nie gra już nikt? Mi np pasuje że na eventach można się dorobić na eq bo na is wydaje tyle co raz na jakiś czas na jakąś pierdołe kupie....Bo mogę.I własnie kiedy zaczeli dodawać zmiany i dodania w grze jest sens grać.Bo ja na ten przykład nie widze sensu w bieganiu w eq +9 czystym, i jak wspomniałem wystarczy potrafić grać w tę grę i dorobić się na eventach lub innych rzeczach a nie wydawać w is.Bo widzę że tutaj niektórzy dalej narzekają na to że żeby być pro trzeba pakować w is...Przykład, Wallander nie pakuje w is a eq warte więcej niż niektórzy zapaleńcy is i allegro tak samo ZWIERZ, chociaż nie wiem czy dalej gra.

Opublikowano

Czyli jak ty nie grasz to niech nie gra już nikt? Mi np pasuje że na eventach można się dorobić na eq bo na is wydaje tyle co raz na jakiś czas na jakąś pierdołe kupie....Bo mogę.I własnie kiedy zaczeli dodawać zmiany i dodania w grze jest sens grać.Bo ja na ten przykład nie widze sensu w bieganiu w eq +9 czystym, i jak wspomniałem wystarczy potrafić grać w tę grę i dorobić się na eventach lub innych rzeczach a nie wydawać w is.Bo widzę że tutaj niektórzy dalej narzekają na to że żeby być pro trzeba pakować w is...Przykład, Wallander nie pakuje w is a eq warte więcej niż niektórzy zapaleńcy is i allegro tak samo ZWIERZ, chociaż nie wiem czy dalej gra.

Wallander nie pakuje w is ale za to siedzi po kilkanascie godzin i gra... to nie jest zbyt dobry przyklad.

Do pl-a warto wracac jesli gra jest sposobem na nude albo jesli mamy przyjaciol ktorzy graja w ta gre. Jesli chcemy sie scigac w rankingach tudziez bawic w pvp to nie polecam. 

u1lc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...